Wat heeft 1 april met opa en een website te maken?

Website Factor-S live

Voor de meesten weinig, maar mij veel. Vandaag is namelijk dé dag dat mijn website live gaat.

Ik hoor je denken. ‘Zij was toch al een paar jaar voor zichzelf bezig als freelance office manager. Nu pas een website?’ Klopt, maar bij mij is het net als bij de timmerman thuis. Maakt voor een ander prachtige dingen, maar thuis moeten de plinten nog aangebracht worden.

Maar behalve dat mijn website live gaat, heb ik nog een mooie herinnering aan de datum ‘1 april’. Dat was namelijk de verjaardag van mijn opa. Geboren op 1 april 1900 en inmiddels al 37 jaar niet meer bij ons. Zo’n opa die iedereen van mijn generatie wel herkent. Rookte dikke sigaren, dronk een citroentje met suiker en droeg zelfs in de zomer de lange onderbroek.

Mooie herinneringen heb ik aan opa. Zo wilden mijn broers een sigaar roken. Dat was geen probleem voor opa. ‘Als je je broekspijpen maar dichtknoopt en niks tegen je moeder zegt’. 10 minuten later zagen ze groen en geel en hadden ze voor de rest van hun leven sigaren afgezworen. En wat is nu leuker als kind zijnde om opa op zijn verjaardag een beetje in de maling te nemen. ‘Kijk opa, daar vliegt een dood vogeltje in de lucht!’. Of nog een leuke; eerst 4×9 draaien en dan het eigen nummer en vervolgens was er niemand aan de telefoon. Opa wist dat wij erachter zaten, maar onderging het ieder jaar weer…

Vanavond heb ik dus genoeg redenen om iets te vieren. Lancering van mijn website, 2,5 jaar ‘voor mezelf bezig’ én de verjaardag-dag van opa. Het wordt geen citroenbrandewijn met suiker (sorry opa), maar een lekker biertje gaat er wel in. Proost!

P.s. Benieuwd wat grote bedrijven hebben gedaan op 1 april: http://www.nu.nl/economie/4240012/overzicht-beste-1-aprilgrappen-van-bedrijven.html. Of nog wat inspiratie nodig voor vandaag? http://prankster.nl/de-beste-1-april-grappen-om-zelf-uit-te-halen/